Thunderstruck. Omdat het dondert wanneer je vader geen contact wil

Werken bij
JBGLD
Bekijk onze
vacatures
Bekijk
vacatures
»

Thunderstruck. Omdat het dondert wanneer je vader geen contact wil

THUNDERSTRUCK

Ik sta Tommy* op te wachten op het schoolplein. Één keer in de 6 weken gaan we samen naar zijn moeder. Tommy groeit op in een klein gezinshuis, wat voor hem als thuis voelt en waar hij gezinshuisouders ziet als zijn vader en moeder. Voor Tommy is beslist, hij blijft bij het gezinshuis. Tommy krijgt daar alle toestemming voor van zijn moeder, met wie hij een begeleide omgang heeft.

Tommy, net 12 jaar, strompelt het schoolgebouw uit, ACDC-shirt, korte broek met gaten, grote koptelefoon om z’n nek en een stapel boeken in zijn handen. “Hey Lisa” schreeuwt ‘ie. We stappen de auto in en Tommy begint honderduit te praten over school, over Fortnite, over dat koala’s geen lieve dieren zijn en of ik wel wist dat een vogelbekdier giftig kan zijn. Tommy zet zijn Spotify aan. ACDC en Rolling Stones. Tommy zijn muzieksmaak bevalt mij wel. Ik kijk naast mij, Tommy lacht me toe. In de autorit, onder het genot van harde muziek, hebben we samen ook de tijd voor serieuze zaken:

“Hey, heb je nog iets van Harry* gehoord?”.

De zoektocht naar de biologische vader van Tommy leek eindelijk geslaagd; via social media had Tommy zijn vader gevonden. Vader werd meerdere keren uitgenodigd en gebeld, maar zonder resultaat.

Tommy zucht: “Nee man, hij kwam bij jou al niet opdagen en hij reageert nu ook niet meer.”

“Poeh! Dat vind ik niet leuk voor je. Hoe voelt dat voor jou?”.

Tommy twijfelt en zoekt zijn woorden: “Ja, eigenlijk vind ik het gewoon kut.”.

Ik knik. Af en toe mag ook dat gewoon gezegd worden. “Dat snap ik Tommy, ik vind het vervelend dat het zo loopt. Ik ga morgen kijken of ik hem weer kan bereiken.”.

Tommy zucht: “De zoveelste keer! Als hij echt wat van mij wil en mijn vader wil zijn dan komt hij toch gewoon?”. Ik snap Tommy zijn frustratie. Als het mij al frustreert dat ik geen contact met Harry kan krijgen, laat staan dat het je vader is geen contact met jou wil…

Tommy begint druk te zoeken in zijn Spotify-lijst.

De muziek begint, gitaar-intro, drums, “Thunder, thunder!” zingt Tommy mee. De boodschap is helder, we hebben nu wel genoeg gepraat.

“You’ve been…. thunderstruck!” zingen we in koor.

Terug naar overzicht