“Dit heb ik altijd al willen hebben.” Collega Arrienne shopte voor 50 gezinnen vanuit het crisisfonds

Werken bij
JBGLD
Bekijk onze
vacatures
Bekijk
vacatures
»

“Dit heb ik altijd al willen hebben.” Collega Arrienne shopte voor 50 gezinnen vanuit het crisisfonds

Arrienne, jeugdbeschermer in Nijmegen, diende voor een aantal van ‘haar’ kinderen en die van haar Nijmeegse collega’s een aanvraag in bij het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis. Voor zo’n 50 gezinnen kwamen er cadeaus. “Ze reageerden met blijdschap, soms tranen en ‘waar heb ik dit aan verdiend’”, vertelt Arrienne. “Een kindje zei zelfs ‘Dit heb ik altijd al willen hebben’. Het ging om een spelletje junior rummikub. Mijn hart draaide om.” 

Het crisisfonds helpt kwetsbare kinderen met allerlei producten die nu, door de schoolsluiting, noodzakelijk zijn. Zodat ze kunnen leren, maar ook even kunnen ontspannen zodat de stress wat afneemt. En ze ook even onbekommerd met elkaar kunnen spelen, zichzelf kunnen vermaken of fijn contact kunnen hebben met vriendjes en vriendinnetjes.  

Ik ben voor die kinderen gaan shoppen
Arrienne: “In Nijmegen waren we al aan het nadenken over hoe we ‘onze gezinnen’ wat extra konden ondersteunen. En toen hoorden we ineens over dit fonds. We hebben met elkaar besproken welke gezinnen nu echt wat extra’s nodig hebben.” Het fonds werkt met vouchers van €50,- voor online winkels. “Ik heb van mijn collega’s de leeftijden doorgekregen, of het om een jongetje of meisje ging en soms wat voor dat kind toepasselijk was. En toen ben ik voor al die kinderen gaan shoppen. Ik heb me vooral op spelletjes gericht, maar ook dingen als stiften en pennen.” De meeste gezinnen kwamen zelf naar het kantoor in Nijmegen waar Arrienne hen de cadeaus overhandigde. De rest van de gezinnen kregen de cadeaus van hun eigen jeugdbeschermer thuis afgeleverd. Met soms geëmotioneerde, en altijd blije reacties.

Arrienne: “Ik hoop dat wij er hiermee een stukje aan hebben bijgedragen dat de muren bij deze gezinnen niet helemaal op hen afkomen. Zeker nu het regent en het vakantie is, is dit nog meer dan anders nodig.” 

Het crisisfonds zocht zelf aandacht van landelijke media, wat resulteerde in een interview met Arrienne in de Volkskrant

Terug naar overzicht