Juridisch medewerker,28-32 uur, Arnhem

Werken bij
JBGLD
Bekijk onze
vacatures
Bekijk
vacatures
»

Voor onze juridische afdeling in Arnhem zijn wij per direct op zoek naar een:

Juridisch medewerker (m/v )

Voor 28-32 uur per week

Gaat jouw hart sneller kloppen van een maatschappelijke organisatie? En ben jij een jurist die goed contact kan maken en wetgeving kan vertalen naar de praktijk? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor de versterking van onze juridische afdeling zijn we op zoek naar een startend juridisch medewerker die zich graag verder wil verdiepen en ontwikkelen in de juridische wereld van de jeugdzorg.

Je werkt in het team juridische zaken dat onderdeel is van het supportteam Staf & HR. Daarin werk je nauw samen met je collega jurist, waarvoor we nu ook aan het werven zijn, en met de al zittende juridisch medewerker. Je gaat aan de slag met de taken die wij vanuit de Jeugdwet uitvoeren. Als startend juridisch medewerker maak je een vliegende start, draai je met de juridische afdeling mee en krijg je de kans door te groeien naar de rol van jurist. Je ondersteunt de jurist bij zijn/haar taken, zo leer je ook meer van het vak. Daarnaast werk je nauw samen met de juridisch medewerker bij eerstelijns advisering.


Achtergrondinformatie

Als het ouders (tijdelijk) niet lukt hun kind voldoende zorg en veiligheid te bieden, kan Jeugdbescherming Gelderland hen hierin begeleiden. Wij streven ernaar dat deze begeleiding vrijwillig blijft. Maar als het nodig is kan de kinderrechter deze ook verplicht stellen met een ondertoezichtstelling, voogdij- of jeugdreclasseringsmaatregel. Bij jeugdreclassering ligt het accent op het stoppen en voorkomen van schoolverzuim of strafbaar gedrag van de jongere. Al onze jeugdzorgwerkers zijn SKJ geregistreerd en hebben juridische kennis van ondertoezichtstellings-, voogdij- en jeugdreclasseringsmaatregelen.

Jeugdbescherming Gelderland heeft kantoren in Arnhem, Nijmegen, Tiel, Ede, Harderwijk, Apeldoorn, Zutphen en Doetinchem.

Jouw belangrijkste werkzaamheden in het kort

Bij jouw vliegende start ondersteun je de jurist bij onderstaande werkzaamheden en in bepaalde gevallen zul je ook zelfstandig je werkzaamheden uitvoeren.

 • Je geeft juridische ondersteuning en deskundigheidsbevordering aan je collega’s, waarbij de focus ligt op het primaire proces. Dit kan bestaan uit het opstellen van juridische stukken, advisering en procederen in gerechtelijke procedures
 • Je vertaalt wet- en regelgeving naar consequenties voor de uitvoeringspraktijk
 • Je adviseert en informeert medewerkers, leidinggevenden, management en bestuur over juridische aspecten
 • Je participeert in project- of werkgroepen die werkprocessen, werkinstructies en handleidingen beschrijven

Wat vragen wij van jou als juridisch medewerker?

 • Je hebt een afgeronde universitaire juridische opleiding
 • Je hebt uitgebreide kennis van het Nederlands recht, vooral van de binnen de jeugdzorg geldende wet- en regelgeving
 • Je bent iemand die makkelijk contact maakt, zowel met je collega’s als extern
 • Je bent zorgvuldig en helder in je communicatie
 • Je bent omgevingsbewust en je hebt inlevingsvermogen, je begrijpt wat mensen nodig hebben vanuit jouw juridische expertise in de context van onze sector

Wat bieden we jou

 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst tot maximaal 1 jaar. Ons streven is deze bij goed functioneren om te zetten in een vaste aanstelling, mits de formatieruimte dat toelaat.
 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-Jeugdzorg
 • We bieden jou een salarisschaal 10,van € 2.832,96 tot € 4.255,95 bruto per maand bij een 36-urige werkweek
 • Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%
 • Enerverend maar prachtig werk voor kinderen in de knel, met leuke collega’s, en voldoende mogelijkheden te blijven leren en je aldoor te ontplooien

Informatie/Sollicitatie

Wil je meer informatie? Bel dan met: Corinne Camman via telefoonnummer 06-15281787.
Je brief met CV kun je tot 26 oktober mailen naar onze afdeling HR, e-mail: hr.sollicitatie@jbgld.nl. Als onderwerp van de mail graag aangeven: vacature juridisch medewerker

De eerste sollicitatieronde zal plaatsvinden in de week van 2 november.

In de samenstelling van ons personeel streven wij naar een goede afspiegeling van de samenleving. Daarom verzoeken wij kandidaten met een migratie en/of niet-westerse achtergrond nadrukkelijk te solliciteren.

Deze vacature wordt zowel intern als extern opengesteld. Sollicitanten van Jeugdbescherming Gelderland hebben in de sollicitatieprocedure voorrang boven externe kandidaten.