Gedragswetenschapper, 24-32 uur, Apeldoorn

Werken bij
JBGLD
Bekijk onze
vacatures
Bekijk
vacatures
»

Gedragswetenschapper, 24-32 uur per week, Apeldoorn

Elk kind blijvend veilig, dat is waar we als Jeugdbescherming Gelderland voor gaan.

Als gedragsdeskundige houd je dit doel steeds scherp voor ogen en ben je gedreven hier een cruciale bijdrage aan te leveren. Allereerst door de jeugdbeschermers in jouw team inhoudelijk te ondersteunen in hun werk met gezinnen. Gezinnen waarin kinderen bedreigd worden in hun veilige ontwikkeling, omdat ze verwaarloosd of mishandeld worden, (dreigen te) ontsporen en afglijden in criminaliteit, of te maken hebben met huiselijk geweld, verslaving, psychiatrische problemen of een complexe scheiding. Meestal speelt er van alles tegelijk.

Met jouw kennis van (ontwikkelings)psychologie of orthopedagogiek, jouw coachingsvaardigheden en besluitvaardigheid, draag je bij aan het maken van goede keuzes in deze vaak complexe zaken. Naast deze een op een ondersteuning van je collega’s, zet je je in voor een resultaatgerichte aanpak van het hele team, voor samenwerking met gemeenten en zorgaanbieders en lever je een bijdrage aan de kennisontwikkeling in de organisatie. De breedte van je takenpakket en de complexiteit van ons werkveld, vragen dat je taakvolwassen en mentaal weerbaar bent. Ben je daarnaast ook nog flexibel en klantgericht, maar ook niet bang om knopen door te hakken? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega!

Achtergrondinformatie
Als het ouders (tijdelijk) niet lukt hun kind voldoende zorg en veiligheid te bieden, kan Jeugdbescherming Gelderland hen hierin begeleiden. Wij streven ernaar dat deze begeleiding vrijwillig blijft (preventieve jeugdbescherming). Maar als het nodig is kan de kinderrechter deze ook verplicht stellen met een ondertoezichtstelling, voogdij- of jeugdreclasseringsmaatregel. Bij jeugdreclassering ligt het accent op het stoppen en voorkomen van schoolverzuim of strafbaar gedrag van de jongere.

Wij werken met in de praktijk bewezen methodieken om veiligheidsrisico’s bij kinderen in te schatten en op te lossen. Daarin vertrouwen wij op de eigen kracht van het gezin en het netwerk daar omheen en werken wij nauw met hen samen. Dit doen wij met ondersteuning van de diverse in de organisatie aanwezige expertises, van multicultureel vakmanschap tot omgaan met schoolverzuim, seksueel misbruik of complexe scheidingen, en in samenwerking met gemeenten en zorgaanbieders.

Al onze jeugdzorgwerkers zijn SKJ geregistreerd en hebben juridische kennis van ondertoezichtstellings-, voogdij- en jeugdreclasseringsmaatregelen. Wij stimuleren en faciliteren jouw professionele ontwikkeling, zodat je jouw kennis en vaardigheden steeds op peil kunt houden.

Jeugdbescherming Gelderland heeft kantoren in Arnhem, Nijmegen, Tiel, Ede, Harderwijk, Apeldoorn, Zutphen en Doetinchem.

Jouw werkzaamheden in een notendop

 • Je coacht de jeugdbeschermers in het primaire proces;
 • Je draagt bij aan goede besluitvorming in het primaire proces;
 • Je ondersteunt medewerkers in cliëntgesprekken;
 • Je stimuleert de teamontwikkeling gericht op resultaatgericht werken;
 • Je versterkt de samenwerking met de gemeentelijke partners en zorgaanbieders;
 • Je levert een bijdrage aan de deskundigheidsbevordering van medewerkers;
 • Je levert een bijdrage aan het kennisplatform van gedragswetenschappers in de organisatie.

Wat vragen wij van je

 • Een academische opleiding op het gebied van (ontwikkelings-)psychologie of orthopedagogiek;
 • Een registratie in het beroepsregister SKJ;
 • Een proactieve houding in het bewaken van de kwaliteit van de hulpverlening;
 • Taakvolwassenheid en besluitvaardigheid;
 • Evenwichtige mentale draagkracht;
 • Ervaring in de jeugdzorg, minimaal 3 jaar.

Wat bieden wij jou

 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-Jeugdzorg.
 • Salarisschaal 11, € 3.240,13 en € 4.896,26 bruto per maand op basis van 36-urige werkweek
 • Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%
 • Enerverend maar prachtig werk voor kinderen in de knel, met leuke collega’s, en voldoende mogelijkheden te blijven leren en je aldoor te ontplooien.
 • Het dienstverband start met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.

Jeugdbescherming Gelderland streeft naar een samenstelling van het personeelsbestand welke aansluit bij de samenleving. Kandidaten met een migratie en/of niet-westerse achtergrond die voldoen aan het gestelde profiel worden daarom nadrukkelijk verzocht te solliciteren.

Informatie/Sollicitatie
Wil je meer informatie over de functie of deze vacature? Bel dan met Leonieke Janssen, gedragswetenschapper, 0627096876 of met Susanne Beerens, gedragswetenschapper, 0650215911. Je brief met CV kun je tot en met 16 februari 2021 per mail richten aan Jeugdbescherming Gelderland, t.a.v. afdeling HR: hr.sollicitatie@jbgld.nl o.v.v. Gedragswetenschapper Apeldoorn.

Deze vacature is zowel intern als extern opengesteld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.