Communicatiemedewerker, 24 uur, Arnhem

Werken bij
JBGLD
Bekijk onze
vacatures
Bekijk
vacatures
»

Communicatiemedewerker, 24 uur, Arnhem

Ben jij een creatieve, enthousiaste communicatiemedewerker met een hart voor kwetsbare kinderen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor de versterking van ons team Communicatie zoeken wij een nieuwe collega. Wil jij werken in een organisatie waarin iedereen gaat voor de bescherming van kwetsbare kinderen? En krijg jij energie van het idee daar met in- en externe communicatie ook aan bij te kunnen dragen? Lees dan gauw verder want dan ben jij misschien degene die wij zoeken.

Ons team
Het team Communicatie van Jeugdbescherming Gelderland bestaat uit een communicatieadviseur, een blogger/jeugdzorgambassadeur en een leidinggevende, die ook bestuurssecretaris is. We hebben alle drie onze eigen aandachtsgebieden waarbij we steeds met elkaar afstemmen, samen prioriteiten stellen en sparren over nieuwe ideeën en uitdagingen. Als communicatiemedewerker ondersteun je in de uitvoering van het strategisch communicatieplan. Daarin ben jij een inspirerende en creatieve sparringpartner, met veel eigen inbreng. Vooral op het gebied van digitale communicatiemiddelen, zoals ons intranet (Sharepoint), website, onboarding-app en LinkedIn. Heb jij een goed idee, dan laat je je horen. Out of the box? Graag!
Samenwerken met je directe collega’s en met collega’s van andere teams vind jij vanzelfsprekend en inspirerend. Daarnaast werk je ook prima zelfstandig en kun je de regie pakken in de uitvoering. Daarin werk je ook samen met onze externe samenwerkingspartners zoals het reclamebureau, de appbouwer, de webbouwer, enzovoorts.

Wat zoeken wij in jou?

 • Je hebt een hbo-bachelordiploma in de richting van communicatie.
 • Je kunt informatie snel omzetten in aantrekkelijke content; je schrijft vlot en uitnodigend en je hebt oog voor beeld. 
 • Je bent handig met productie van visuele middelen, zoals animaties, infographics, video.
 • Je bent thuis in de wereld van social media en weet hierin kansen te creëren.
 • Je hebt kennis van en ervaring met websitebeheer, monitoring- en contentmanagement systemen.
 • Je hebt originele en innovatieve ideeën en durft te experimenteren met nieuwe middelen.
 • Je kunt goed organiseren, plannen en prioriteren.
 • Je hebt een hands on mentaliteit en je toont initiatief.
 • Je bent creatief, enthousiast en je hebt een gezonde dosis humor.

Wat ga je doen?

 • Je denkt mee over contentstrategieën, schrijft en maakt (creatieve) content voor onze website, intranet, LinkedIn en (eventueel) andere social media kanalen.
 • Je denkt mee over de in- en externe communicatie voor diverse projecten en afdelingen in de organisatie, zoals bijvoorbeeld ons expertisecentrum, en zorgt voor de productie van aansprekende middelen.
 • Je redigeert teksten en andere content voor bijvoorbeeld de interne nieuwsbrief, onze communicatie met kinderen, jongeren en gezinnen, of vacatures.
 • Je onderhoudt de content op de website en het intranet en werkt mee aan de optimalisering daarvan.

Waar ga je werken
Onze kantoren staan in Arnhem, Nijmegen, Tiel, Ede, Harderwijk, Apeldoorn, Zutphen en Doetinchem. Standplaats voor deze functie is Arnhem, hoewel je nu – in deze coronatijd – nog veel thuis zult werken.

Wat bieden wij jou

 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-Jeugdzorg.
 • Salarisschaal 9, van € 2.603,56 en € 3.888,56 bruto per maand op basis van 36-urige werkweek
 • Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%
 • Een creatieve baan met veel eigen inbreng in een organisatie waarin het leren en ontwikkelen van medewerkers voorop staat.
 • Een dienstverband dat start met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.

Informatie/Sollicitatie
Wil je meer informatie? Bel dan met Evelyn Wielheesen (bestuurssecretaris) op 088 712 13 77 of Miriam van de Geer (communicatie adviseur) op 088 712 15 41. Je brief met CV kun je tot en met 31 maart 2021 mailen naar onze afdeling HR, e-mail: hr.sollicitatie@jbgld.nl. Als onderwerp van de mail graag aangeven: Communicatiemedewerker 2021
Sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 13 april 2021

Jeugdbescherming Gelderland in een notendop
Als het ouders (tijdelijk) niet lukt hun kind voldoende zorg en veiligheid te geven, kan Jeugdbescherming Gelderland hen hierin begeleiden. Samen met het gezin, mensen daar omheen en andere professionals versterken wij kinderen en hun gezin, zodat kinderen blijvend veilig kunnen opgroeien. Daarin vertrouwen wij op de eigen kracht en mogelijkheden van het gezin; wij versterken wat goed gaat.
Wij werken het liefst op vrijwillige basis, dus met medewerking van het gezin. Maar als het nodig is kan de kinderrechter onze begeleiding ook verplicht stellen met een ondertoezichtstelling, voogdij- of jeugdreclasseringsmaatregel. Bij jeugdreclassering gaat het vooral om het stoppen en voorkomen van schoolverzuim of strafbaar gedrag. 

We gaan allemaal voor hetzelfde
Bij Jeugdbescherming Gelderland gaan we uiteindelijk allemaal voor hetzelfde doel: de blijvende veiligheid van alle kinderen. Als jeugdbeschermer of jeugdreclasseerder heel rechtstreeks in de gezinnen, alle andere mensen in onze organisatie door hen daarin te ondersteunen, ieder op zijn vakgebied.