Voor ondersteuning van het expertisecentrum van Jeugdbescherming Gelderland, zoeken wij een:

Medewerker backoffice

Voor 28 uur per week, in Arnhem

Het expertisecentrum van Jeugdbescherming Gelderland geeft voorlichting, advies en trainingen over een breed scala aan jeugdbeschermingsgerelateerde onderwerpen, zoals risicotaxatie, schoolverzuim en complexe scheidingen. Op die manier delen wij onze kennis en expertise, zowel met onze eigen medewerkers, als met professionals buiten onze organisatie. Hier zit natuurlijk een hele logistieke, secretariële en administratieve organisatie achter. Om het reilen en zeilen binnen het expertisecentrum op rolletjes te laten verlopen, zijn wij op zoek naar een medewerker backoffice. 

Ben jij een kei in plannen en organiseren, enthousiast, en kun je werken onder tijdsdruk? Ben jij representatief en dienstverlenend, maar ook niet bang om nee te zeggen als dat nodig is? Kun jij het overzicht bewaren over de lopende trainingen en andere activiteiten van het expertisecentrum en houd je het hoofd koel als dingen daar soms op de valreep in wijzigen? Wil je meedenken over mogelijke verbeteringen voor de gang van zaken op de afde-ling en daar zelf vanuit jouw rol ook actief en zelfstandig mee aan de slag gaan? Ja? Als je dan ook nog eens handig bent met MS office en makkelijk kunt schakelen tussen verschillende computerprogramma’s, ben jij misschien wel onze nieuwe collega!

Achtergrondinformatie
Jeugdbescherming Gelderland is er voor kinderen in de knel en hun gezin. Samen met het gezin, in nauw overleg met collega jeugdzorginstellingen en de plaatselijke hulpverlening, zetten wij ons in voor een veilige ontwikkeling van het kind. Wij bieden jeugdbescherming op het brede terrein van vrijwillige tot verplichte hulp: een ondertoezichtstelling, jeugdreclassering, of voogdijmaatregel. Jeugdbescherming Gelderland heeft ca. 400 medewerkers die verspreid door de hele provincie Gelderland hun werkzaamheden verrichten. 

Wat ga je doen
Je bent het eerste aanspreekpunt voor deelnemers aan trainingen, beantwoord hun vragen en zoekt en geeft benodigde informatie.
Je handelt binnenkomend telefoonverkeer af.
Je houdt de website en online opleidingsmanager up to date.
Je regelt benodigde zaken voor trainingen, zoals locaties, catering en acteurs.
Je verwerkt evaluatiegegevens tot een rapport voor trainers, deelnemers en op-drachtgevers.
Je helpt trainers bij het verzamelen en maken van trainingsmaterialen.
Je organiseert de secretariële, administratieve en/of logistieke ondersteuning van het management, de leidinggevende en medewerkers van het expertisecentrum en de externe deelnemers.
Je coördineert en plant trainingen en andere activiteiten, o.a. met behulp van het digitale opleidingsmanagementsysteem.
Je biedt ondersteuning aan deelnemers bij het (leren) gebruiken van digitale leer-middelen.
Je ondersteunt de organisatie van overleggen en bijeenkomsten.
Je maakt verslagen en samenvattingen en bewaakt de voortgang van de gemaakte afspraken.
Je draagt bij aan de uitvoering, het volgen en beheren van het proces van aan-vraag van advies, voorlichting of training, naar de organisatie/coördinatie daarvan en de facturering.
Je houdt diverse registraties bij in verschillende systemen.

Wat vragen wij van je
Een HBO werk- en denkniveau.
Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel gesproken als geschreven.
Kennis van en inzicht in secretariële en administratieve processen en logistiek/inrichting van de afdeling.
Aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie.
 
Wat bieden wij jou 
Een tijdelijke arbeidsovereenkomst tot maximaal 1 jaar. Ons streven is deze bij goed functioneren om te zetten in een vaste aanstelling.
Goede arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-Jeugdzorg.
Salarisschaal 6, met minimaal € 2.053,91 en maximaal € 2.920,07 bruto per maand op basis van 36-urige werkweek.
Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
Pensioenopbouw bij het PFZW, een tegemoetkoming in de premie van de zorgverzeke-ring, een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering en diverse andere collectiviteitkortingen.

Informatie/ Sollicitaties 
Wil je meer informatie over deze functie? Bel dan met Hilda Regterschot, leidinggevende van het expertisecentrum: 088 7121958. Je brief met CV kun je tot en met 21 oktober 2018 mailen naar: p.o.sollicitatie@bjzgelderland.nl. Graag als onderwerp van de mail aangeven: Medewerker Backoffice vacaturenummer: 18-MBO/Expc/Arnhem-01.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 23 oktober.

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Deze vacature is intern en extern opengesteld.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 

video-jeugdbescherming-gelderland

 
Nieuwe bestuurder Jeugdbescherming Gelderland
05-03-2018
Goed resultaat bij controle-audit Certificaat JB/JR 2.0
20-02-2018
meer nieuws