Tim's opvoeding doe ik niet meer alleen Bekijk de film van moeder Carla
Werken bij
JBGLD
Bekijk onze
vacatures
Bekijk
vacatures
»

Uw kind heeft een ondertoezichtstelling (OTS)

Er zijn ernstige zorgen over de veilige ontwikkeling van uw kind. Daarom heeft de kinderrechter een ondertoezichtstelling (OTS) uitgesproken. Een jeugdbeschermer van Jeugdbescherming Gelderland biedt u tijdelijk hulp bij de opvoeding van uw kind. Belangrijke beslissingen over uw kind neemt u samen met hem. Het doel van de OTS is dat u zo snel mogelijk zelf uw kind weer kunt opvoeden.

Plan van aanpak

Samen met uw jeugdbeschermer en mensen uit uw omgeving, bijvoorbeeld vrienden en familie, zoeken u en uw gezin naar oplossingen die bij jullie passen. Deze beschrijven jullie in een plan van aanpak. Als er extra hulp nodig is voor uw kind of voor u als ouder(s), zoals verslavingszorg of psychologische hulp, staat dat ook in het plan. De jeugdbeschermer ondersteunt u bij de uitvoering van het plan en ziet erop toe dat iedereen zich aan de afspraken houdt.

Thuis of uit huis

Het is altijd het beste als uw kind thuis kan wonen. Maar soms zijn problemen zo uit de hand gelopen dat de situatie thuis onhoudbaar is geworden. Dan is het beter dat uw kind tijdelijk ergens anders gaat wonen. Uw jeugdbeschermer zoekt samen met u en uw kind naar een geschikte plek. Het liefst bij bekenden, bijvoorbeeld familie of vrienden. Als dat niet kan, zoekt de jeugdbeschermer naar een plek in een pleeggezin, of een leefgroep. Het doel is altijd dat uw kind zo snel mogelijk weer terug naar huis gaat.

Hoe lang duurt een OTS?

De kinderrechter spreekt een OTS uit voor maximaal 1 jaar. Als u aan het einde van dat jaar zonder de ondersteuning van uw jeugdbeschermer verder kunt, stopt de OTS. Als het nog niet goed gaat, vraagt Jeugdbescherming Gelderland de kinderrechter de OTS te verlengen.

Download de folder voor meer informatie over OTS.
Uw gezin krijgt kortdurende intensieve begeleiding
Uw kind staat onder voogdij
Uw kind krijgt jeugdreclassering