Tim's opvoeding doe ik niet meer alleen Bekijk de film van moeder Carla
Werken bij
JBGLD
Bekijk onze
vacatures
Bekijk
vacatures
»

Cliëntondersteuner

Jeugdbescherming Gelderland heeft een cliëntondersteuner bij wie u terecht kunt met vragen die u niet direct aan uw eigen jeugdbeschermer kunt of wilt stellen, vragen van meer algemene aard of knelpunten die u in de samenwerking ervaart. Heeft u in het verleden hulp via ons gehad en wilt u uw dossier inzien ook dan kunt u hiervoor contact opnemen met onze cliëntondersteuner.  

De cliëntondersteuner beantwoordt uw vragen en zoekt samen met u naar een manier om de ervaren knelpunten op te lossen, binnen één of hooguit twee gesprekken. De cliëntondersteuner neemt daarbij ook contact op met uw contactpersoon bij Jeugdbescherming Gelderland en/of met diens leidinggevende en kan op die manier bemiddelen tussen u en uw contactpersoon. 

Het werk van de cliëntondersteuner is er op gericht om de samenwerking tussen u en uw contactpersoon bij Jeugdbescherming Gelderland te versterken en om de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren.  Goed om te weten, is dat de cliëntondersteuner niet alleen de cliënt ondersteunt, maar waar nodig ook de medewerkers van Jeugdbescherming Gelderland. Wanneer u iets wilt bespreken in vertrouwen, zonder dat de medewerker deze informatie krijgt, dan kunt u contact leggen met vertrouwenspersonen van het AKJ.  

Bereikbaarheid cliëntondersteuner
De cliëntondersteuner is telefonisch te bereiken via het algemene telefoonnummer van Jeugdbescherming Gelderland: 088 712 12 12. U wordt dan doorverbonden of op een later tijdstip teruggebeld. De cliëntondersteuner is twee dagen per week bereikbaar op de dinsdagochtend en de donderdagmiddag.  U kunt ook een e-mail sturen naar: clientondersteuner@jbgld.nl.

Onafhankelijke vertrouwenspersoon

Ook als u op zoek naar iemand die u langduriger kan bijstaan, met u mee kan gaan naar een klachtgesprek en/of u kan helpen om uw klachten op papier te zetten dan verwijzen wij u door naar de onafhankelijke vertrouwenspersonen van het AKJ. Zij zijn bereikbaar via 088-5551000, of via de website www.akj.nl.

Recht op medezeggenschap
Recht op bescherming persoonsgegevens
Recht om een klacht in te dienen