Het klinkt misschien stom, maar regels vind ik okay Bekijk de film van Tim
Werken bij
JBGLD
Bekijk onze
vacatures
Bekijk
vacatures
»

Jongerenplatform

Jeugdbescherming Gelderland heeft een jongerenplatform. Dit platform is opgericht door jongeren die cliënt zijn bij Jeugdbescherming Gelderland. In het jongerenplatform kun je meepraten over de jeugdzorg en je stem laten horen.

Nieuws over het onderzoek “Cliënten geven hun mening”

In september en oktober 2017 heeft de cliëntenraad van Jeugdbescherming Gelderland laten onderzoeken wat jongeren en ouders vinden van de ondersteuning en begeleiding door jeugdbeschermers en jeugdreclasseerders. Zij hebben de vragenlijst zelf ingevuld, of tijdens een telefonisch interview laten invullen door een onafhankelijke onderzoeker van Stichting Alexander. Het onderzoek is nu afgesloten.

We bedanken alle jongeren en ouders die hebben meegedaan. Door mee te doen aan dit onderzoek, helpt iedereen mee om ervoor te zorgen dat jeugdbeschermers en jeugdreclasseerders goede begeleiding blijven geven en verbeteren wat beter moet.

Wat gaan we doen met de antwoorden?
De onderzoekers van Stichting Alexander schrijven een rapport over de antwoorden van jongeren en ouders. Wij bespreken met Jeugdbescherming Gelderland wat er uit het onderzoek is gekomen en geven adviezen over wat er moet gebeuren. Wanneer het onderzoek klaar is, zetten we het rapport en onze adviezen, in december 2017, op deze pagina. Houd onze website daarom in de gaten.

Heb je meegedaan aan het onderzoek, en wil je meepraten over de uitkomsten? De cliëntenraad  en het jongerenplatform van Jeugdbescherming Gelderland organiseren hiervoor een bijeenkomst. Als je wil meedoen aan deze bijeenkomst kun je je opgegeven, door ons een mailtje te sturen via clientenraad@jbgld.nl (voor ouders) of via jopla@jbgld.nl (voor jongeren).

Je krijgt dan een uitnodiging van de cliëntenraad of het jongerenplatform.

Word lid!

Ben je 15 jaar of ouder, krijg je hulp van Jeugdbescherming Gelderland en heb je hierover ideeën die je wilt laten horen? Word dan lid! Stuur een e-mail naar jopla@jbgld.nl of bellen 06 11 90 42 32.

Wil je meer weten over het jongerenplatform? Download dan de folder.

Nieuwsbrieven

Lees hier onze nieuwsbrief. We geven deze ongeveer drie keer per jaar uit.

Nieuwsbrief november 2017