Het klinkt misschien stom, maar regels vind ik okay Bekijk de film van Tim
Werken bij
JBGLD
Bekijk onze
vacatures
Bekijk
vacatures
»

Je maakt je zorgen over iemand

Maak je je zorgen over een vriend, een vriendin of een klasgenoot? Denk je dat iemand in de problemen zit en hulp nodig heeft? Laat het er dan niet bij zitten, maar praat erover! Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Wil je weten hoe je dat aanpakt? Bel dan met het wijk- of buurtteam of het Cenrum voor Jeugd en Gezin bij jou in de buurt. De hulpverleners die daar werken kunnen je helpen.

Direct hulp nodig

Als je denkt dat hulp direct nodig is, omdat het anders mis gaat, aarzel dan niet en bel 0800 99 555 99. Dit nummer is dag en nacht bereikbaar. Je krijgt een medewerker van de Spoedeisende zorg van Jeugdbescherming Gelderland aan de lijn die naar je verhaal luistert en als dat nodig is binnen een paar uur bij degene kan zijn die hulp nodig heeft.

Kindermishandeling

Misschien weet je dat iemand thuis wordt mishandeld. Of seksueel wordt misbruikt. Je kunt dan direct contact opnemen met Veilig Thuis, het Advies- en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling.

Veilig Thuis is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op 0800 2000

Kijk voor meer informatie over Veilig Thuis op www.vooreenveiligthuis.nl 

Online hulp

Je kunt degene waar jij je zorgen over maakt ook verwijzen naar www.jongerenhulponline.nl. Op deze website staan meerdere organisaties die snel, anoniem en gratis hulp bieden, onder andere de Kindertelefoon. Via de website zie je snel waar je het beste terecht kan.