Het klinkt misschien stom, maar regels vind ik okay Bekijk de film van Tim
Werken bij
JBGLD
Bekijk onze
vacatures
Bekijk
vacatures
»

Je hebt een ondertoezichtstelling

Je ouders zijn op dit moment niet in staat jou op een goede manier op te voeden. Daarom heeft de kinderrechter een ondertoezichtstelling (OTS) uitgesproken.

Jouw ouders krijgen tijdelijk hulp en toezicht bij jouw opvoeding van een jeugdbeschermer van Jeugdbescherming Gelderland. Belangrijke beslissingen over jou nemen zij samen met de jeugdbeschermer. Het doel van de OTS is dat jouw thuissituatie verbetert en je ouders jou weer zelf kunnen opvoeden.

Plan van aanpak

Jij en je ouders zoeken, met hulp van je jeugdbeschermer, naar oplossingen die voor jullie werken. Liefst samen met mensen uit jullie omgeving zoals vrienden en familie. Samen maken jullie een plan van aanpak. Je jeugdbeschermer helpt jullie bij de uitvoering van het plan.

Thuis of uit huis

Als jij bij je ouders kunt wonen, is dat altijd het beste. Maar als de situatie thuis onhoudbaar is geworden, is het soms beter om even ergens anders te wonen. De jeugdbeschermer zoekt samen met jou en je ouders naar een geschikte plek. Het liefst bij bekenden. Als dat niet kan, zoekt Jeugdbescherming Gelderland naar een plek in een pleeggezin, of in een leefgroep. Het doel is altijd dat je zo snel mogelijk weer terug naar huis gaat.

Hoe lang duurt een OTS?

De kinderrechter spreekt de OTS uit voor maximaal 1 jaar. Als hij aan het einde van dat jaar vindt dat jullie zelf verder kunnen, stopt de OTS. Als het nog niet goed gaat, verlengt de kinderrechter de OTS.

Download de folder voor meer informatie over OTS.

Je krijgt korte, intensieve begeleiding
Je staat onder voogdij
Je krijgt jeugdreclassering