We hebben weer zo veel mogelijk face to face contact met onze cliënten

Werken bij
JBGLD
Bekijk onze
vacatures
Bekijk
vacatures
»

We hebben weer zo veel mogelijk face to face contact met onze cliënten

Écht contact maken, vertrouwen opbouwen en behouden, veiligheid inschatten en bewaken, via een beeldverbinding. Zo hebben we het de eerste maanden na de corona-uitbraak gedaan. Maar wij vinden dit, zeker voor de langere termijn, niet voldoende. Voor verbinding, vertrouwen en veiligheid van een kind is er meer nodig dan dit digitale contact alleen. Daarom hebben we nu weer zo veel mogelijk face to face contact met kinderen/jongeren, gezinnen en andere betrokken zorgprofessionals. Natuurlijk willen we dat dan wel voor iedereen op een verantwoorde manier vormgeven.

Voor we onze cliënten daadwerkelijk ontmoeten checken we altijd eerst of er corona gerelateerde klachten zijn en natuurlijk houden wij ons aan de richtlijnen vanuit het RIVM. Samen met het kind/jongere en het gezin bekijken we steeds waar we goed minimaal anderhalve meter afstand kunnen houden. Ook bepalen we met elkaar wie er echt bij het gesprek aanwezig moeten zijn.

Per situatie bekijken we steeds wat er nodig is op dat moment en hoe we dit voor iedereen verantwoord kunnen vormgeven. De veiligheid van het kind is voor ons altijd leidend. Dat betekent dat ook als er gezondheidsklachten zijn in een gezin, of vastgestelde corona, wij komen als dit op dat moment noodzakelijk is voor de veiligheid van het kind. Indien nodig kunnen we daarbij gebruik maken van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Terug naar overzicht