Bericht van onze bestuurder aan ouders

Werken bij
JBGLD
Bekijk onze
vacatures
Bekijk
vacatures
»

Bericht van onze bestuurder aan ouders

Het coronavirus heeft u en ons erg in zijn greep. Het zijn onzekere tijden, voor veel mensen beangstigend en voor sommigen ronduit levensbedreigend.

Als bestuurder van Jeugdbescherming Gelderland, richt ik mij tot u als ouder van één of meerdere kinderen waarbij Jeugdbescherming betrokken is. Voor de meeste ouders betekent die betrokkenheid in zichzelf al dat zij zich bevinden in een complexe en belastende fase van hun leven. Landelijke maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus, treffen u in veel gevallen dus extra.

Mijn collega’s en ik realiseren ons dat. We doen er alles aan om zo goed mogelijk ons werk te blijven doen, zorg te dragen voor de veiligheid van uw kinderen en in een goede relatie met u als ouder. Daarnaast houden we ons natuurlijk ook aan alle landelijke maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het virus. Wij vragen van u om dat ook te doen en elkaar daarbij te helpen.

Fysieke nabijheid proberen we zo veel mogelijk te voorkomen. We werken zo veel mogelijk op afstand via telefoon, whats-app en email. Maar als het echt nodig is, dan komen we naar u toe of we maken een afspraak bij ons op kantoor.

We verwachten een extra druk op onze capaciteit door de maatregelen en door ziekteverschijnselen. Daar bereiden we ons op voor zodat we in ieder geval beschikbaar zijn voor crisissituaties.

Wat ik u met nadruk vraag is om in de samenwerking met onze jeugdbeschermers rekening te houden met deze bijzondere omstandigheden. Dat betekent; vermijd fysieke nabijheid als het kan en probeer zo efficiënt mogelijk met de jeugdbeschermers te communiceren.

Ik wens u veel kracht en wijsheid toe en hoop van harte dat we ondanks deze onzekere en moeilijke tijden, de veiligheid van uw kinderen kunnen blijven waarborgen.

Voor vragen en/ of opmerkingen neemt u contact op met de jeugdbeschermer die aan u is verbonden.

Met hartelijke groet,
Arno Lelieveld (bestuurder Jeugdbescherming Gelderland)

Bekijk ook onze veelgestelde vragen.

Terug naar overzicht