Bericht van onze bestuurder aan jeugdzorg-partners

Werken bij
JBGLD
Bekijk onze
vacatures
Bekijk
vacatures
»

Bericht van onze bestuurder aan jeugdzorg-partners

Het coronavirus heeft ons allemaal erg in zijn greep. Het zijn onzekere tijden, voor veel mensen beangstigend en voor sommigen ronduit levensbedreigend.

Als bestuurder van Jeugdbescherming Gelderland, richt ik mij tot u als één van onze belangrijke partners in de zorg voor jeugd.

De meeste gezinnen waar wij als Jeugdbescherming Gelderland en u als gemeente, lokaal team of gespecialiseerde jeugdzorg bij betrokken zijn, bevinden zich al in een complexe en belastende levensfase. Landelijke maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus, treffen hen in veel gevallen dus extra.

U en wij realiseren ons dat. Samen doen we er alles aan om zo goed mogelijk ons werk te blijven doen, zorg te dragen voor de veiligheid van kinderen en in een goede relatie met elkaar als partners. Meer dan ooit zijn we afhankelijk van elkaar om voor kinderen en gezinnen in de knel het verschil te kunnen blijven maken. 

Daarnaast houden we ons natuurlijk ook aan alle landelijke maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het virus. Fysieke nabijheid proberen we zo veel mogelijk te voorkomen. We werken zo veel mogelijk op afstand via telefoon, whats-app en email. Maar als het echt nodig is, dan komen we naar kinderen en gezinnen toe of we maken een afspraak met hen bij ons op kantoor. Dat geldt uiteraard ook in onze contacten met u.

We verwachten een extra druk op onze capaciteit door de maatregelen en door ziekteverschijnselen. Daar bereiden we ons op voor zodat we in ieder geval beschikbaar blijven voor crisissituaties.

Wat ik u met nadruk vraag is om in de samenwerking met ons, rekening te houden met deze bijzondere omstandigheden. Dat betekent het vermijden van fysieke nabijheid, maar ook bereikbaar en beschikbaar voor elkaar te blijven.

Ik wens ons allen daarbij veel kracht en wijsheid toe en hoop van harte dat we ondanks deze onzekere en moeilijke tijden, samen de veiligheid van kinderen kunnen blijven waarborgen.

Voor vragen en/of opmerkingen neemt u contact op met uw bekende contactpersoon. U kunt ons ook via het algemene nummer bereiken en ook persoonlijk ben ik graag beschikbaar indien dat nuttig kan zijn.

Met hartelijke groet,
Arno Lelieveld (bestuurder Jeugdbescherming Gelderland)

Bekijk ook onze veelgestelde vragen.

Terug naar overzicht