melden kindermishandeling bij veilig thuis bel 0800 2000

alttext

 

Expertisecentrum presenteert aanbod met theatrale proeverij

10-10-2017

Donderdag 28 september vond een grote, theatrale bijeenkomst plaats voor samenwerkingspartners van Jeugdbescherming Gelderland in het Honigcomplex in Nijmegen. Het Expertisecentrum van JbGld organiseerde de bijeenkomst. Doel was de deelnemers te laten proeven van een selectie van trainingen en voorlichting op het gebied van jeugdbescherming. De belangstelling was groot, de reacties enthousiast.

Aanwezig waren onder meer medewerkers van wijkteams, zorginstellingen en wethouders. Voorafgaand aan de bijeenkomst konden zij uit een lijst van thema’s hun voorkeur aangeven. De drie meest gekozen - complexe scheidingen, schoolverzuim en risicotaxatie - kregen speciale aandacht. Maar ook een keur aan andere thema’s kwam aan bod, zoals beroepscode en professionele autonomie, intercultureel werken, informatiebeveiliging en datalekken, voorkomen seksueel misbruik en privacy/juridische zaken.

Samen aan tafel
Samen aan Tafel was de insteek van de bijeenkomst, een verwijzing naar de werkwijze van het Expertisecentrum: er is een vast aanbod van trainingen, maar de exacte vorm en inhoud daarvan bepalen we altijd samen met de klant. Daaruit kan overigens ook blijken dat niet een training, maar bijvoorbeeld een presentatie in een werkoverleg het aangewezen middel is. Een aanbod op maat dus.

Theater en proeven
Die insteek kreeg tijdens de bijeenkomst een theatrale invulling waarin de trainers van het Expertisecentrum nauw samenwerkten met (trainings)acteurs. In meerdere scenes namen zij de deelnemers mee in de problematiek binnen de verschillende thema’s en wat een training hen daarin kan bieden. Met een ludieke twist naar samen eten werd het geheel gepresenteerd als een proeverij van gerechten, met speciale aandacht voor de drie hoofdgerechten, vergezeld door bijpassende culinaire gerechtjes.

De reacties van de deelnemers zijn enthousiast. Met degenen die vinden dat dit naar meer smaakt, gaat het Expertisecentrum binnenkort opnieuw samen aan tafel voor een aanbod op maat.

Filmpje
Bekijk hier in 2 minuten het filmpje van de bijeenkomst:

https://www.youtube.com/watch?v=vlOBuZByt-s

Ook eens samen met ons aan tafel?
Wil je meer weten over ons aanbod, of wil jij ook eens aan tafel met het Expertisecentrum? We komen graag bij je langs om samen te bekijken hoe we je verder kunnen helpen.