U maakt zich zorgen over een kind

 
U maakt zich zorgen over een kind. U weet, of u denkt, dat dit kind problemen heeft thuis en daar hulp bij nodig heeft. Natuurlijk kunt u dan uw zorgen bespreken met het kind en/of zijn ouders. Of u gaat in gesprek met de school van het kind. Maar u kunt ook altijd contact opnemen met het wijk- of buurtteam of CJG bij u in de buurt. 
 

Direct hulp nodig?

Als uw plaatselijke hulpverlener denkt dat het kind direct hulp nodig heeft, kan die hulp ook direct worden ingezet. Heeft u zelf dat idee, aarzel dan niet en bel 0900 - 99 555 99. Dit nummer is dag en nacht bereikbaar. Een medewerker van de Spoedeisende zorg van Jeugdbescherming Gelderland staat u te woord. Als het nodig is zijn we binnen een paar uur bij het kind. 

Wilt u meer weten over hulp van de Spoedeisende Zorg? Klik dan hier.


Kindermishandeling

Als u een vermoeden heeft van huiselijk geweld of denkt of weet dat een kind wordt mishandeld, kunt u contact opnemen met  Veilig Thuis, het Advies- en Meldpunt voor Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Een hulpverlener luistert naar uw zorgen en kan u advies geven. Zonodig zal hij zelf contact opnemen met het gezin. Hij zorgt ervoor dat het kind de hulp krijgt die nodig is.

Veilig Thuis is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op

0800 2000

Kijk voor meer informatie over Veilig Thuis op www.vooreenveiligthuis.nl 

 

video hulp van Jeugdbescherming Gelderland moeder Carla vertelt 
Doe mee aan het onderzoek “Cliënten geven hun mening”
11-09-2017
Bijzonder hoge klantwaardering (97,3%) voor het Expertisecentrum
22-08-2017
meer nieuws